SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI KONULU KONFERANSIMIZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

10 Ekim 2016 09:40 Tefenni Belediyesi 1321

Bayırbucak Türkmeni ve aynı zamanda Diriliş Ertuğrul Oyuncusu Adil ŞAN ve Türk Tarihinde yeri çok büyük Devlet adamları ile birlikte çalışmış, Türk Dünyası Hakkında derin bilgilere sahip olan Azerbaycan Türkü Prof. Dr. Hanım HALİLOVA'nın katıldığı TÜRK DÜNYASININ UĞRADIĞI HAKSIZLIKLAR ve SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI konulu konferans gerçekleştirildi.

Yeni Yapılan Konferans ve Sinema Salonunun ilk önemli toplantısında Bayırcucak Türkmeni Adil ŞAN, Suriye'deki Türkmenlerin yaşadığı VATAN hasretini, Ülkelerine olan özlemlerini anlatırken, Suriyede ve Dünyanın her köşesinde yaşayan TÜRKMEN vatandaşların uğradığı haksızlıklar ve zorlukları anlattı.

Alparslan TÜRKEŞ ve Azerbaycan Kurucu Cumhurbaşkanı Ebulfez ELÇİBEY'in baş danışmanlığını yapmış olan, Demokrasi tarihimizde çok önemli kişilerle beraber çalışmış olan aynı zamanda Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Hanım HALİLOVA Sözde Ermeni Soykırımı hakkında halkımıza bilgiler verdi.

Sayın HALİLOVA aynı zamanda Azerbaycan topraklarını işgal eden Ermenilere karşı Vatanı savunmak için Askeri Kadın Taburunu kurmuştur.

Mehmet Akif ERSOY Üniversitesi Tarih Bilim ve Ekonomi Topluluğu öğrencilerinin de katıldığı programımızın sonunda okuyucularının kitaplarını imzalayan konuklarımız, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

• Etiketler
Belediye Yazılımı: Medya İnternet™ - Belediye Sitesi Kulga © Tüm Hakları Saklıdır.