Açık

Çanakkale 100. Yıl Müzesi Tefenni'de

Çanakkale Savaşı’nda kullanılan 4 bin eşyanın bulunduğu gezici müze, İlçemiz Cumhuriyet Meydanında ziyarete açıldı.

Çanakkale 100. Yıl Müzesi Tefenni'de Haberler

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Çanakkale Belediyesi’nin katkılarıyla Türkiye turuna çıkan ve 4 bin eşyanın sergilendiği Çanakkale 100. Yıl Gezici Müzesi, İlçemiz Cumhuriyet Meydanında vatandaşlarımızın ziyaretine açıldı.

Gezici müze, her yaştan ziyaretçinin akınına uğrarken, müzede sergilenen eşya ve panaromalar vatandaşlarımıza o günün atmosferini yaşatırken, sanki oradaymış gibi heyecanlı ve duygusal anlara sahne oldu.

Gezici müze görevlisi Selim Öney, Çanakkale 100. Yıl Müzesi’nin, tarih araştırmacısı ve yazar Ahmet USLU tarafından kurulduğunu, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Çanakkale Belediyesi tarafından da desteklendiğini anlattı.