2. BASIN AÇIKLAMASI

Saygıdeğer Hemşerilerim,

Ak Parti Tefenni İlçe Başkanı Sayın İbrahim ARICAN Beyin gece geç saatlerde yapmış oldukları cevabi açıklamalarındaki İŞ-KUR ile alakalı bölüme çok uzun cevap vermeyeceğim. Çünkü açıklamanın içeriği tamamen iftiraya dayalı konuyu çarpıtma ve günü kurtarma telaşı ile yazılmış beyanlardır. .

Dün yapmış olduğumuz basın açıklamasında üzerinde durduğum nokta ilçe geneli değil, belediye bünyesinde çalışacak işçiler konusunda adaletsizlik yapıldığıdır. Öyle ki, Orman İşletme Şefliğinin, Hizmet Kapsamı, belde sakinlerinin mahalli ve müşterek ihtiyaçlarını karşılayan kurum olan 14 Belediye arasından sadece Tefenni Belediyesinin üzerinde tutularak daha fazla işçi verilmesinin beyan edilmesi gündemden uzaklaşmak maksatlıdır. Ayrıca İlçemizdeki Orman İşletme Şefliği Gölhisar’a bağlı olup hizmet alanları sadece ilçemizi kapsamamaktadır. Aşağıda vermiş olduğumuz linklerden anlaşılacağı üzere bu durum sadece  bu yıla mahsus olmayıp göreve geldiğimiz günden beri karşılaştığımız bir uygulamadır.

BİM ve ŞOK marketle alakalı mesnetsiz iddialarına gelince, görevimin ilk gününden beridir üzerinde hassasiyetle durduğum konu, sağlıklı koşullarda üretilip üretilmediğini bilemediğimiz, imalattaki denetimlerini yapamadığımız, daha doğrusu ilçemizde üretilmeyen ambalajsız ekmeklerin satışına izin verilmemiştir. BİM alışveriş merkezinin Tefenni Şubesine tek uyarımız bu konuda olmuştur. Saygıdeğer halkımız da takdir eder ki her ay düzenli olarak kontrollerini yaptığımız yerel fırınlarımızda dahi istenmeyen koşullarla karşılaşırken nerede ve nasıl üretildiğini bilmediğimiz bir ekmeğin Tefenni’de tüketilmesine izin veremezdik. Söz konusu şirkete uygulamamızla alakalı uyarıda bulunduk. Değerli şirket yöneticileri de uyarılarımızı dikkate alarak yerel ekmeğin tüketilmesine öncülük etmişlerdir.

Gelelim ŞOK market ile ilgili iddiaya; Söz konusu market satış yapmaya başlayalı haftalar olmasına rağmen şu an itibariyle henüz işyeri açma talebinde dahi bulunmamıştır. İşletmenin henüz yeni açılmış olmasını göz önünde bulundurarak sadece bir defa ruhsat başvurularını yapmaları konusunda uyardık. AVM de çalışacak personel meselesine gelince o gün odamda bulunan şu an isimlerini vermeyeceğim misafirlerimin de şahit olduğu üzere şirket temsilcilerinin makamıma bir ziyareti söz konusudur. Hatta yanlarında iş başvuru formları getirerek markette çalışmak isteyenler olursa kendilerine yardımcı olmamı bizzat kendileri istemişlerdir. Dolayısıyla, yasal haklarım saklı kalmak kaydı ile aba altından sopa gösterircesine tarafıma isnat edilen iftiralara dayalı tüm beyanları kabul etmediğimi, halkımıza bir fazla hizmet etmek amacıyla yaptığım basın bildirisinin partizanca beyanlarla kutuplaşmaya doğru giden, siyasi arenaya farkında olmadan çekildiğim için tüm ilçe halkımıza ve kamu oyuna üzüntülerimi bildirir saygılarımı sunarım.

Tefenni Belediye Başkanı