Yağışlı
Yağışlı

CUMHURİYETİMİZİN 93. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

İnandığı ülküler etrafında hür iradesi ile Cumhuriyeti bizlere armağan etmiş Atalarımızın büyük hatırasına olan inancımız ve derin bağlılığımızla, tek yürek olmayı başarmış, birlik ve beraberliğimizi hiç kimsenin bozmaya gücünün yetmeyeceğini ispatlamış Yüce bir Milletin fertleri olarak Cumhuriyet’in 93. yıldönümünü kutlamanın büyük heyecanı ve gururu içerisindeyiz.

Unutulmamalıdır ki, Cumhuriyet her şeyden önce barışın ve huzurun gölgesinde büyüyen demokrasi ağacıdır. Ve yüce Türk Milleti sahip olduğu değerlere her ne koşul altında olursa olsun sahip çıkan, kardeşliği din, dil, ırk, mezhep gibi bölücü unsurlara feda etmemeye yeminli bir millettir.Atatürk´ün Samsun´da yaktığı bağımsızlık ateşiyle tek yürek olarak başlatılan Milli Mücadele, büyük Türk Milleti´nin bağımsızlığa, birlik ve beraberliğe olan inancının timsali olmuş ve tüm güçlüklere karşın eşine az rastlanır bir zafer kazanılmıştır.

Cumhuriyet bayrağının göklerde dalgalanmaya başlaması Türk Milleti´nin her ne koşul altında olursa olsun bağımsızlığından ödün vermeyeceğini belgelemiş, böylece, aklın ve bilimin üstünlüğünü benimseyen, özgürce düşünebilen, kararlarını bağımsız ve sorumluluk bilinci içinde verebilen yetkin bireylerden oluşan bir toplum yaratılmıştır. Kurtuluş Savaşı, Milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin simgesidir. 93 yıl önce yaşananlar, bizlere bugünümüzü armağan edenlerin zaferiydi. Bıraktıkları miras, çok az Millete nasip olacak kadar büyük ve onurlu bir sorumluluk. Hem bizden öncekilere hem de bizden sonrakilere karşı taşıdığımız sorumluluk ağır ancak, bir o kadar da gurur vericidir.

İşte bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapmak için kendilerini feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını en içten duygularla kutluyorum.