Yağışlı
Yağışlı

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Çok kıymetli hemşerilerim,

Aziz Milletimizin,  kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri ile bütünleşerek 30 Ağustos 1922’de elde ettiği büyük zaferin 94. üncü yıldönümünü milletçe kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bilindiği üzere Türk Milleti, tarih sahnesine çıktığı günden itibaren gerek yaşayış tarzı, gerek haksızlıklar karşısında gösterdiği tutum gerekse sergilediği kahramanlıklar ve kazandığı zaferlerle daima tarihin altın sayfalarında yer almıştır. Milli ve manevi değerlerinden asla taviz vermeyen milletimizi bu derece güçlü, sarsılmaz ve hür kılan ise vatanına ve bayrağına olan derin sevgisi ve bağlılığı olmuştur.

Bugün üzerinde yaşadığımız bu topraklar, tarih boyunca başka milletlerin sahip olmak istediği yerlerden biri olmuştur. Bu eşsiz topraklara sahip olmak isteyen batılı güçler çok değil daha bir asır kadar önce ülkemizi parçalamak, milletimizi tarih sahnesinden silmek istemiş, bizleri çetin bir kurtuluş savaşına sürüklemişlerdir. Sadece düşmanla değil yokluklarla da büyük mücadele eden Aziz Milletimiz azmi ve inancı sayesinde düşmanın kirli emellerini tersine çevirmeyi başarmış, istiklal mücadelesinden zaferle ayrılmıştır.

19 Mayıs 1919ʹda Büyük Önder Mustafa Kemal Paşa tarafından başlatılan Kurtuluş Savaşı ve milli mücadele süreci, Milletimizin kadını-erkeği, yaşlısı-genciyle bir bütün olarak hareket etmesi ve kahraman Türk askerinin cesaret ve fedakârlığı sayesinde 30 Ağustos 1922’de büyük zaferle sonuçlanmıştır.

Türk Milleti kazanılan bu zafer ile tüm dünyaya, insanca yaşamanın ancak hür, bağımsız ve egemen bir devlet olmakla gerçekleşebileceğinin en güzel örneğini vermiş ve bu uğurda her türlü özveriye katlanmaya daima hazır olduğunu bir kez daha göstermiştir. Milletimizin sergilediği bu özverili ve kahramanca yaklaşım, esaret ve zulüm altındaki milletlere de emsal teşkil etmiş ve hayranlık uyandırmıştır.

Bununla birlikte bu zafer, sadece askeri bir başarı olarak kalmamış tarih sahnesinde yeni bir Türk Devletinin doğmasına da zemin hazırlamıştır. Bugün, dünya milletleri ailesinin şerefli bir üyesi olarak varlığına devam eden Türkiye Cumhuriyeti, milletinin refahı, huzur ve mutluluğu için sürekli gelişmekte, çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma gayretini kararlılıkla sürdürmektedir.

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişimi örneğinde olduğu gibi milli birlik ve beraberliğimizi bozarak ülkemizde kargaşa ortamı yaratmaya ve nihayetinde de ülkemizi bölmek isteyen karanlık güçler iyi bilmelidir ki; Devletimiz, üzerinde oynanan kirli oyunlara asla prim vermeyecektir. Dünya durdukça bu millet var olacak, varlığından, milli ve manevi değerlerinden, insanlığa ve barışa hizmetten asla taviz vermeyecektir.

Mukaddes vatanımızın, milli ve manevi değerlerimizin muhafazası, milletimizin hürriyet ve istiklali uğruna verilen büyük mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin 94.yıldönümünde; başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bu güne kadar Ülkemizde meydana gelen hain örgütlerin yapmış oldukları terör saldırılarında hayatlarını kaybeden asker, polis ve vatandaşlarımıza da Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

Tefenni Belediye Başkanı